Uleiul de ricin este obținut din semințele de ricin. Cel mai calitativ ulei este cel presat la rece, pentru că își păstrează toate substanțele nutritive. Efectele sale asupra corpului au fost descoperite cu secole în urmă, iar utilizarea lui se face și astăzi. În următoarele rânduri vom discuta despre uleiul de ricin – beneficii și proprietăți terapeutice ale acestuia.
Uleiul are o consistență vâscoasă și un gust puternic & destul de neplăcut. Acesta se poate utiliza atât intern, cât și extern. Pentru a utiliza intern uleiul de ricin va trebui să ceri sfatul medicului. Se folosește de obicei împotriva constipației sau a paraziților intestinali. Acționează ca un laxativ puternic și din acest motiv este ideal pentru tratarea constipației. Se consumă câte o linguriță de ulei în fiecare dimineață și se poate adăuga suc de lămâie sau portocale pentru un gust mai satisfăcător. Cura se urmează timp de maxim trei zile.
Dacă suferi de probleme cu paraziții intestinali, uleiul de ricin este cel mai bun aliat împotriva acestora! În acest caz, se administrează ulei de ricin împreună cu 100 de grame de semințe de dovleac. Tratamentul se face dimineața, pe stomacul gol. Cura pentru a elimina intrușii intesinali se face pe o perioadă de șapte zile.
Proprietățile antiinflamatorii ale uleiului de ricin îl fac potrivit și pentru artrită. Această boală acționează prin inflamarea articulațiilor și producerea durerilor puternice la nivelul acestora. Uleiul de ricin remediază problema prin ameliorarea durerilor articulare și musculare, dar și a inflamației. De asemenea, uleiul de ricin poate reduce din durerile provocate de sciatică. Se aplică o compresă cu ulei de ricin pe zona afectată și se lasă să acționeze timp de 20 de minute.
Uleiul de ricin are numeroase beneficii și pentru frumusețe. Păr sau piele, uleiul acționează ca o cremă vindecătoare pentru problemele la nivelul acestora.
- Vindecă negii. Apariția acestor puncte în relief de pe piele nu dăunează, dar se pot înmulți și au un aspect neplăcut. Totuși, pot apărea lângă ochii, ceea ce face posibil extinderea lor pe retină și astfel prezintă un caz grav. Aplică ulei de ricin cu un bețișor pentru urechi pe zona afectată și masează porțiunea timp de 15 minute. Mișcările aplicate trebuie să fie circulare și energice.
- Întărește firul de păr și genele. Utilizarea uleiului de ricin pentru întărirea firului de păr nu mai este un secret. În compozitia lui se află nutrienți care contribuie la stoparea căderii părului și a genelor. Aplică-l pe gene cu o perie specială, iar pe păr folosește-l într-o mască.
- Previne exfolierea unghiilor. Aplică ulei de ricin pe unghii și masează-le câteva minute, apoi așteaptă o oră până să te speli pe mâini. Unghiile vor fi mai rezistente și nu se vor mai exfolia. Tratamentul trebuie urmat pe o perioadă de două luni pentru a avea rezultate.
Folosirea uleiului de ricin este potrivită pentru a trata mai multe afecțiuni. Acest ulei nu trebuie să lipsească din nicio rutină zilnică! Nu uita, pentru a beneficia de efectele sale, alege uleiul de ricin presat la rece!