Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Uleiul esențial de portocale – miros și beneficii extraordinare!

Uleiul esențial de portocale – miros și beneficii extraordinare!

Cu toții iubim gustul și mirosul de portocală, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Uleiul esențial de portocale dispune de versatilitate și aromă de citrice, fiind unul dintre cele mai populare uleiuri de acest tip. Mirosul său îl face atât de iubit printre utilizatorii de uleiuri esențiale, iar în medicina tradițională din India și China era folosit drept remediu naturist.

Picăturile mici de pe coajă sunt cele care produc mirosul incomparabil și extraordinar. Uleiul esențial de portocală se află în coaja portocalelor. Acesta are beneficii asupra sănătății și frumuseții, așadar cu siguranță ai nevoie de un astfel de ulei.

În ceea ce privește utilizările sale generale, uleiul esențial de portocală poate fi folosit în tratarea mai multor afecțiuni. Acestea includ: flatulența, stări de nervozitate și stres, dureri intense de gingii, constipația, răceala, pielea ternă sau digestia lentă.

Uleiul esențial de portocale are numeroase beneficii, printre care:

  • Întărirea imunității. În uleiul esențial de portocală este prezent limoneul. Limoneul este un puternic aliat al sistemului imunitar care protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
  • Îmbunătățește fluxul de sânge. Inhalarea uleiului esențial de portocală poate reduce tensiunea arterială și îmbunătăți fluxul de sânge prin senzația de relaxare generată. Odată cu relaxarea minții și a corpului, vasele de sânge devin și ele relaxate, împiedicând apariția hipertensiunii arteriale. ulei esential de portocala nutrio.ro
  • Calmează durerile musculare, articulare și osoase. Uleiul de portocală poate reduce inflamația și automat umflarea țesuturilor. Acesta poate fi utilizat ca un remediu natural pentru reumatism sau entorse puternice.
  • Este un antibacterian natural. Cu siguranță ai pățit măcar o dată să ai o mică zgârietură și să ai contact cu un citric, apoi să realizezi că de fapt ești lovit, prin usturimea pe care o produce sucul de citrice. Ei bine, acest lucru se întâmplă când acționează un antibacerian. Uleiul de portocală poate reduce riscul apariției infecțiilor fungice, septice dar și cele cu tetanos. Acesta inhibă dezvoltarea microbilor și dezinfectează rănile.
  • Îmbunătățește starea de spirit. Uleiul de portocală inhalat poate reduce din stările de anxietate și nervozitate. Corpul încordat și presiunea de la creier pot cauza stări de iritație, stres și tot organismul devine agitat. Atunci când ești la un pas de a dezvolta această stare, folosește uleiul de portocală drept sedativ artifical. Uleiul de portocală atenuează depresia, furia și inflamațiile corporale.
  • Acționează ca un antiinflamator natural. Uleiul esențial de portocală reduce inflamațiile externe și interne. Inflamațiile pot apărea din varii motive, precum excesul de alimente, infecții, efecte secundare ale antibioticelor sau indigestia. Uleiul de portocale le va trata cu succes.
  • Ține la distanță insectele. Uleiul esențială de portocală poate fi utilizat în eliminarea moliilor și furnicilor, acționând similar cu un repelent, doar că este natural.
  • Ucide bacteriile de la nivelul gingiilor. Utilizează ulei de portocale pentru a îmbunătăți sănătatea orală și pentru a calma durerile cauzate de gingivită.

Uleiul esențial de portocală are efecte și asupra stării de spirit, promovând concetrarea, revitalizarea și încrederea în forțele proprii.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti