Migdalele și preparatele din acestea se află printre preferințele mai multor persoane. Consumul de migdale aduce numeroase beneficii organismului și au un gust excelent crude sau în alte preparate. Aroma migdalelor, cât și gustul lor le face atât de plăcute printre marea majoritate a oamenilor. Astăzi vom vorbi în special despre untul de migdale – cum îl consumi.
La fel ca și untul de arahide, untul de migdale are anumite modalități de consum. Acest tip de nuci este foarte sănătos și generează anumite beneficii către sănătate. Introducerea untului de migdale în alimentația ta este un plus de sănătate și stare de bine permanentă!
Gustul untului de migdale este delicios, iar consumul lui este destul de versatil. Îl poți consuma ca atare sau în preparatele dulci. Acest unt se utilizează cel mai des în bucătăria vegană, în prepararea prăjiturilor raw vegane. Nu doar gustul este responsabil cu popularitatea lui, ci și beneficiile sale.
Care sunt beneficiile untului de migdale?
- Conține o cantitate importantă de magneziu. Magneziul este cel care se ocupă cu protejarea sănătății inimii, oxigenarea vaselor de sânge și fluxul sanguin.
- Are potasiu în compoziție ceea ce îl face potrivit pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială.
- Menține un nivel optim de zahăr în sânge și previne diabetul.
- Conține grăsimi nesaturate care sunt necesare corpului. Aceste grăsimi scad riscul bolilor de inimă.
- În compoziția untului de migdale se află vitamina E și numeroși antioxidanți care protejează organismul împotriva radicalilor liberi.
- Are un indice glicemic scăzut și nu provoacă intensificarea nivelului de zahăr din sânge și nici insulina.
- Reduce riscul de boală coronariană,
- Conține flavonoide și oferă o stare de energie ori de câte ori este consumat.
- Scade riscul de apariție a calculilor biliari la femei.
- Conține magan, cupru și riboflavină, ceea ce îl face potrivit pentru micul dejun. Acestea oferă suficientă energie pentru antrenamente sau exercitii fizice.
Untul de migdale – cum îl consumi
Datorită beneficiilor pe care le are, untul de migdale merită introdus în alimentația zilnică! Ai mai multe metode în care să îl consumi, după cum urmează:
- În smoothie-uri. Adaugă o lingură de unt de migdale în smoothie-ul preferat și ia-ți doza de energie necesară! Se potrivește în special cu amestecurile dulci și nu cu fructele sau legumele. Spre exemplu, poți face un smoothie de ciocolată cu pudră proteică de cacao, o banană, unt de migdale și băutură vegetală din ovăz.
- Întins pe pâine la micul dejun împreună cu un gem de fructe.
- În prăjituri raw vegane. Untul de migdale schimbă gustul oricărui preparat și același lucru se întâmplă și în cazul prăjiturilor de acest tip cărora le aduce un plus de savoare.
- În porridge alături de câteva fructe proaspete. Adaugă o lingură de unt de migdale în prepararea porridge-ului și câteva semințe de chia. Vei obține o masă delicioasă și plină de nutrienți!