Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Zahărul brun – serie de avantaje pentru sănătate

Zahărul brun – serie de avantaje pentru sănătate

Consumul de zahăr în exces nu este deloc benefic pentru organism, dar pentru a prepara alimente cât mai sănătoase poți utiliza zahărul brun. Acesta este diferit de zahărul alb prin gust, culoare, proprietăți și modul în care se prepară. În următoare rânduri vom discuta despre zahărul brun – serie de avantaje pentru sănătate și unde îl poți include.

Zahărul brun se obține din trestia de zahăr și comparativ cu zahărul alb, acesta are un conținut mare de melasa. Melasa este cea care îi oferă gustul atât de plăcut. Acesta se poate integra cu ușurință în orice preparat dulce, dar și prepararea pâinii sau a altor produse de panificație.

Ce proprietăți are zahărul brun și cel îl face mai bun decât cel alb?

În primul rând, culoarea zahărului brun este datorată conținutului de melasa. Melasa se găsește în zahărul brun în proporție de 4-7%. În al doilea rând, zahărul brun conține potasiu, fier, calciu și magneziu. Alte două proprietăți ale acestui tip de zahăr este aroma plăcută și faptul că este natural.

Odată cu aceste proprietăți, zahărul brun oferă o serie de avantaje pentru sănătate:

  • Are mai puține calorii decât zahărul alb. Zahărul brun se poate consuma atunci când ești la dietă, în locul celui alb, dar totuși nu trebuie să exagerezi.
  • Gustul său se potrivește mai bine preparatelor cu mere decât în cazul zahar brun nutrio.rocelui alb.
  • Mineralele și vitaminele din compoziția zahărului brun asigură un procent de 20% din doza zilnică recomandată.
  • Zahărul brun nu este la fel de procesat ca cel alb.
  • Este mai sănătos, dar și așa nu trebuie să exagerezi cu consumul acestuia.

Comparativ cu zahărul alb, zahărul brun nu se obține prin rafinarea sfeclei sau trestiei de zahăr. Procesul de rafinare al acestora distruge nutrienții din compoziția zahărului și se adaugă E-uri. Acest lucru nu se întâmplă și în cazul zahărului brun. Cel din urmă își menține vitaminele și nutrienții.

Unde poți include zahărul brun?

Zahărul brun se include bineînțeles în prăjituri. Gustul său intens și aroma pe care o are, face ca și cantitatea necesară unui desert să fie mai mică. Atunci când adaugi zahăr brun într-un preparat, gustul se schimbă și devine mai bun. Se poate include într-o cantitate foarte mică și în deserturile pentru diabetici. Orice desert în care vei folosi zahărul brun va avea o aromă diferită și mult mai gustoasă decât în cazul zahărului rafinat.

Alte preparate în care poți include zahărul brun sunt sosurile, pâinea sau produsele de panificație. Spre exemplu, când dorești să prepari un sos dulce acrișor, poți adăuga în compoziție o lingură de zahăr brun, în locul mierii. Zahărul brun se potrivește și în băuturile dulci pe care le prepari acasă, alcoolice sau non-alcoolice. Gustul acestuia împreună cu aroma sa deosebită vor transforma orice desert banal într-unul excelent!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti